Το βασικό όπλο κατά της γήρανσης: βαθιά ενυδάτωση με υαλουρονικό οξύ

Posted by olotis-admin 11/12/2018 0 Comment(s)

Ο λόγος που το υαλουρονικό οξύ αποτελεί συστατικό κλειδί για πολλά προϊόντα ομορφιάς, είναι η ιδιότητά του να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού, συμβάλλοντας στην ενυδατωμένη και σφριγηλή όψη της επιδερμίδας.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται αυτό που οι ειδικοί τονίζουν εδώ και χρόνια: η πιο θεμελιώδης ανάγκη κάθε επιδερμίδας και η φροντίδα που προστατεύει την νεανική της όψη πολύ περισσότερο από πολλές σοφιστικέ θεραπείες αντιγήρανσης, είναι η ταπεινή, αλλά καθόλου ασήμαντη ενυδάτωση.

Δεν είναι σπάνιο ένα πρόσωπο να δείξει αρκετά χρόνια νεότερο, όχι μετά από κάποια εξειδικευμένη αντιρυτιδική φροντίδα, αλλά μετά από έναν απλό καθαρισμό και μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης. Και ο λόγος που η διαφορά είναι τόσο έντονη, είναι επειδή πολλές λεπτές γραμμές και μικρές ρυτίδες οφείλονται σε αφυδάτωση. Μην σας φαίνεται παράδοξο: οι περισσότερες γυναίκες δεν ενυδατώνουν το δέρμα τους σωστά, ακόμα κι αν νομίζουν πως του παρέχουν τη μέγιστη περιποίηση με τα καλύτερα καλλυντικά.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Υαλουρονικό Οξύ: 

Ένα από τα συστατικά-κλειδιά, το οποίο υπάρχει φυσικά στην επιδερμίδα, αλλά εμπεριέχεται και σε πολλά προϊόντα φροντίδας, είναι το υαλουρονικό οξύ.

Το όνομά του προέρχεται ετυμολογικά από την Ελληνική λέξη «ύαλος», που σημαίνει γυαλί, και το πήρε λόγω της υφής και της σύνθεσής του.

Το υαλουρονικό οξύ ανήκει στην κατηγορία των γλυκοζαμινογλυκανών, βρίσκεται σε όλο το σώμα, κυρίως στις αρθρώσεις και στα μάτια, αλλά και στο δέρμα, όπου του αποδίδονται επανορθωτικές και ενυδατικές ιδιότητες.

Σε έναν μέσο άνθρωπο βάρους 70 κιλών, υπολογίζεται πως το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει φυσικά στο σώμα του είναι περίπου 15 γραμμ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διασπάται και επανασυντίθεται καθημερινά.

Οι 2 βασικοί εχθροί του υαλουρονικού οξέως είναι η ηλικία και ο ήλιος: με τα χρόνια, μειώνεται η φυσική παραγωγή του συστατικού από το σώμα, και με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία πέφτει η ποιότητά του.

Μια από τις βασικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέως, και ο λόγος που αποτελεί συστατικό κλειδί για πολλά προϊόντα ομορφιάς, είναι η ιδιότητά του να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού (αρκετές φορές πάνω από το βάρος του), συμβάλλοντας στην ενυδατωμένη και σφριγηλή όψη της επιδερμίδας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και το μοριακό βάρος του υαλουρονικού οξέως που εμπεριέχεται στο εκάστοτε προϊόν: το υαλουρονικό οξύ με μεγάλο μοριακό βάρος μένει στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, συμβάλλοντας στην επιφανειακή βελτίωση της όψης, ενώ το υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους έχει την ιδιότητα να εισχωρεί βαθύτερα στην επιδερμίδα, συμβάλλοντας στην ουσιαστική της ενυδάτωση.

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε τρία προϊόντα της σειράς M&W Algae System: M&W 24hr Face Cream, M&W Anti-Age Face Cream και M&W Face Lifting Serum.

Συνδυάζοντας τα τρία αυτά προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες, χαρίζετε στην επιδερμίδα σας το μέγιστο της ενυδάτωσης, επιτρέποντάς της να επιτελέσει στο βέλτιστο βαθμό τις υπόλοιπες λειτουργίες της. 

Χρήση: 

Εφαρμόστε τον ορό M&W Face Lifting Serum πρωί και βράδυ σε καθαρή επιδερμίδα. Αφήστε το προϊόν να απορροφηθεί πολύ καλά (τουλάχιστον 10 λεπτά), και συνεχίστε με την M&W Anti-Age Face Cream, αν θέλετε αντιγηραντική δράση, ή την M&W 24hr Face Cream, αν η επιδερμίδα σας δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες.

Leave a Comment