Φροντίδα του δέρματος το χειμώνα

Posted by olotis-admin 11/12/2018 0 Comment(s)

Το χειμώνα η επιδερμίδα αφυδατώνεται περισσότερο σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, γι' αυτό η βαθιά ενυδάτωσή της έχει προτεραιότητα.

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, όμως το κρύο αφυδατώνει την επιδερμίδα εξίσου―κάποιες φορές  περισσότερο―από τη ζέστη. Για αυτό η βαθιά ενυδάτωση θα πρέπει να είναι η βασική μέριμνά μας για τους χειμερινούς μήνες. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η πλειοψηφία των ειδικών στη σωστή ενυδάτωση είναι πως τη θεωρούν περισσότερο απαραίτητη από την κάλυψη άλλων αναγκών της επιδερμίδας: ακόμα και η αντιγήρανση μπαίνει σε δεύτερο πλάνο, εφόσον το αφυδατωμένο δέρμα δεν μπορεί να ασχοληθεί με καμία άλλη ανάγκη.

Σκεφτείτε το πρακτικά: ο οργανισμός μας, όταν του λείπει νερό, δεν μπορεί να ασχοληθεί με λεπτομέρειες όπως τί φαγητό θα ήθελε να φάει. Όταν διψάμε, η όρεξή μας δεν παίρνει προτεραιότητα, αν πρώτα δεν λύσουμε τη βασική ανάγκη, που είναι η έλλειψη νερού. Με τον ίδιο τρόπο, η επιδερμίδα δεν μπορεί να ασχοληθεί με άλλες τις ανάγκες και να “λύσει” προβλήματα, αν δεν είναι αρκετά ενυδατωμένη ώστε να επιτελέσει τις βασικές της λειτουργείες.

Η δύναμη της Aloe Vera Ένα από τα δημοφιλέστερα φυσικά συστατικά, η αλόη, ή aloe vera όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται, έχει ίσως την πιο μακραίωνη καταγεγραμμένη ιστορία χρήσης στην κοσμετολογία: αναφέρεται στον πάπυρο Ebers, τον αρχαιότερο ιατρικό πάπυρο που βρέθηκε στην Αίγυπτο και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα π.Χ. Η aloe vera διαθέτει πλήθος ιδιοτήτων, αλλά, ειδικά για τη φροντίδα του δέρματος, οι μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητές της θεωρούνται μοναδικές.

Είναι χαρακτηριστικό πως η άμεση εφαρμογή φυσικού ζελ aloe vera σε έγκαυμα μπορεί να επουλώσει πλήρως το δέρμα, αποτρέποντας ακόμα και τη δημιουργία σημαδιού. 

Επιπλέον, η πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά σύνθεσή της (βήτα καροτένιο, βιταμίνες C και Ε) συμβάλλει στην αντιγηραντική δράση της, επιβεβαιώνοντας τη χρήση της aloe vera τα τελευταία χρόνια ως σημαντικό συστατικό σε προϊόντα αντιγήρανσης.

Στην Anti-Age Face Cream και την 24hour  Face Cream της σειράς M&W Algae System, η aloe vera αποτελεί συστατικό κλειδί, που περιέχεται σε υψηλότατο ποσοστό στις συνθέσεις, εφόσον συνδυάζει τη βαθιά ενυδατική δράση με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνδυασμό με τη χρήση της Soothing Face Mask, προτείνουμε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική καθημερινή φροντίδα για τους χειμερινούς μήνες, η οποία θα θωρακίσει το δέρμα μας απέναντι στην αφυδάτωση που προκαλείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Χρήση:

Εφαρμόστε καθημερινά, πρωί και βράδυ σε καθαρό και στεγνό δέρμα την Anti-Age Face Cream ή την 24hour  Face Cream της σειράς M&W Algae System, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας: η πρώτη, χάρις στις αντιγηραντικές ιδιότητες της σύνθεσής της είναι ιδανική για πιο ώριμες επιδερμίδες, ενώ η δεύτερη για πιο νεανικά δέρματα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, κυρίως τις ημέρες που το κρύο είναι πιο τσουχτερό, αντικαταστήστε τη βραδυνή χρήση της κρέμας με την Soothing Face Mask, την οποία, όμως, δεν θα εφαρμόσετε ως μάσκα: απλώστε ένα λεπτό στρώμα προϊόντος, σαν να φορούσατε κρέμα, κοιμηθείτε με αυτό και ξεβγάλτε το πρωί, συνεχίζοντας με την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης.

Leave a Comment